Meggyilkoltak egy 25 éves újságírót Hondurasban

background abstract pattern texture attack broken building bullet center central close-up crack crash crime crushed damage danger dangerous deformation demonstration destruction dirty glass gun gunfire hole instability political riot round shatter shatter
43151150 - holes from shots in the shop window.betört ablak lakás kár
Vágólapra másolva!
Meghalt Hondurasban vasárnap az az újságíró, akit néhány nappal korábban meglőttek; idén ő a negyedik újságíró, aki gyilkosság áldozatává vált az országban.
Vágólapra másolva!

A Bizottság a Sajtószabadságért (C-Libre) nevű hondurasi civil szervezet tájékoztatása szerint a Metro műsorszolgáltató riportereként és operatőreként dolgozó Ricardo Alcides Avila a főváros, Tegucigalpa kórházában halt meg.

Az éppen a munkába tartó 25 éves újságíróra ismeretlen támadók szerdán adtak le több lövést az ország déli részén fekvő, a fővárostól 85 kilométerre található Choluteca városban.


A C-Libre szerint Avilát vélhetően amiatt gyilkolták meg, mert riportot készített a hondurasi társadalmi mozgalmakról. A szervezet rámutatott arra, hogy a férfinál a támadás idején rengeteg készpénz volt, amelyet azonban gyilkosai nem vittek el. A Metro munkatársait már sokszor megfenyegették - tették hozzá.

Hondurasban 2001 óta 97 újságírót gyilkoltak meg.

A címlapi / social kép illusztráció.