Tortát kent szét a Mona Lisán egy ámokfutó Párizsban - videó

auction painting Vertical
This photograph taken on October 27, 2021 shows a copy of Leonardo da Vinci's Mona Lisa painted around 1600 presented at auction house Artcurial in Brussels before it goes under the hammer next November 9, 2021, in Paris. (Photo by Kenzo TRIBOUILLARD / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Vasárnap egy álruhás férfi megtámadta a Mona Lisát a Louvre-ban. A férfi egy kerekesszékes idős nőnek öltözött be, így került közel a világhírű festményhez.
Vágólapra másolva!

Vasárnap tortát dobott egy álruhás férfi a világ egyik leghíresebb festményére, Leonardo da Vinci Mona Lisájára.

A Marca helyszíni beszámolókra hivatkozva azt írja, hogy az elkövető egy kerekesszékes idős nőnek álcázta magát, aki kendőt viselt. Amikor a festményhez közel került, felállt és egy krémes tortával megdobta a képet védő üveget.

Ezt követően a biztonságiak azonnal a helyszínre siettek, majd kivezették a férfit a múzeumból.

A festménynek nem esett baja, ugyanis biztonsági okokból golyóálló üveggel védik.

Kerekes székkel ilyen közel lehet kerülni a képhez, a videón az látható, hogy a biztonsági személyzet épp letörli a festmény előtti üveget:

Korábbi támadások

Nem a vasárnapi volt az első támadás a festmény ellen. Az 1950-es években egy férfi kénsavval támadt a festményre, míg egy bolíviai diák kővel dobta meg.

Egy orosz turista 2009-ben teával dobta meg a műalkotást. Érdekesség, hogy a Mona Lisát 1911-ben ellopták, közel 3 évig tartott, mire előkerült.