Szijjártó Péter rendkívüli bejelentése: Fontos kőolajszállítási megállapodás született Horvátországgal

SELAKOVIC, Nikola; SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Vágólapra másolva!
Horvátország készen áll egy hosszú távú energiabiztonsági együttműködésre Magyarországgal, és készen állnak a kőolajszállítmányok biztosítására, ha erre szükség lesz, valamint készen állnak az Adria-vezeték szállítási kapacitásainak a növelésére is - mondta Szijjártó Péter Zágrábban. 
Vágólapra másolva!

Sikerült a kormányfőnek kiharcolnia, hogy az orosz kőolaj esetében a csővezetékes szállítás nem esik a szankciós rezsim alá - mondta Szijjártó Péter Zágrábban. Sikerült megvédeni a rezsicsökkentés eredményeit és a jelenlegi üzemanyagárat. A külgazdasági- és külügyminiszter szerint az energiabiztonság szempontjából fontos, hogy több helyről érkezzen kőolaj Magyarországra, mivel korábban több fenyegetés elhangzott az ukránok részéről.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fontos megállapodást jelentett be Forrás: MTI/Rosta Tibor

A miniszter közölte, Horvátország készen áll egy hosszú távú energiabiztonsági együttműködésre, és készen állnak a kőolajszállítmányok biztosítására, ha erre szükség lesz. Készen állnak az Adria-vezeték szállítási kapacitásainak a növelésére. "A következő időszakban az érdekelt cégek megkezdik az egyeztetéseket a részletekről" - tette hozzá.