A 62 éves, pedofil Bradley Pen Dragon ebben a hónapban szabadlábra kerülhet egy thaiföldi börtönből, ahol 13 évet letöltött, miután szexuálisan zaklatott egy 13 éves lányt. Ehhez azonban 62 szigorú feltételt írtak elő, például házi őrizetet, szakember kezelését, illetve, hogy nem érintkezhet kiskorúakkal. Mint kiderült, korábban Walesben és Ausztráliában is kellett már börtönben ülnie egyéb súlyos bűncselekmények miatt.

A 62 éves Bradley Pen Dragon szinte a fél életét börtönben töltötte, Délnyugat-Walesben, majd Perthben is volt már rácsok mögött. Először öt évre ítélték azért, mert

késsel fenyegetett meg egy anyukát, úgy, hogy a nyakához tartotta, miközben a nő a gyerekét ültette be az autóba.

Két nappal azután, hogy szabadult, ismét a börtönben találta magát, mert kiderült róla, hogy gyerekpornó tartalmú anyagokat keresgélt az interneten. 2017 augusztusában közel öt órát töltött el ezzel egy hostelben található, nyilvános használatú számítógépen, majd amikor a rendőrök kihallgatták, Dragon mindent tagadott.

Ezek az oldalak csak véletlenszerűen bukkantak fel, miközben interneteztem

- próbálta védeni magát a férfi.

Hylton Quail bíró nem fogadta el Dragon magyarázatát, és kifejezetten arcátlannak találta a bűncselekményét.

A videók közül néhány rajzfilmjellegű volt, de még így is szörnyű élmény volt végignézni

- mondta.

Dragonról korábban a szakemberek is megállapították, hogy egyéb perverziói mellett pedofil hajlamai vannak.

A társadalom nagy része nem ért egyet azzal, hogy korlátozzák a gyerekpornó tartalmú felvételeket, sem azzal, hogy törvénytelennek ítélik meg a velük való szexuális kapcsolatot. Ha már a homoszexuális kapcsolatok helyénvalóak, talán ezt is legalizálni kellene"

- mondta korábban a férfi pszichiáterének.

A 62 éves férfi 2021 decembere óta vár a Legfeldőbb Bíróság döntésére, mely szerint szabadlábra helyezhetik.

A bíróság továbbra is veszélyes bűnözőnek tekinti, aki rendkívül komoly kockázatot jelent a társadalomra nézve. Larissa Strk bíró elmondta,

62 szigorú feltétele van annak, hogy június közepén szabadlábra kerülhessen, beleértve a 10 éves felügyeleti végzést, elektronikus megfigyelést, és a meghatározott lakcímről való kijárási tilalmat.

Ha mégis kilépne a házból, szóban vagy írásban kell róla értesítést leadnia, és tilos bármilyen formában kapcsolatba lépnie 18 éven aluli személyekkel, hacsak nem járulnak hozzá, emellett szakemberhez kell járnia kezelésekre.

Forrás: ABC News

Dragon beleegyezett a feltételekbe, sőt, azt is felajánlotta, hogy önként kasztráltatja magát, de a pszichiáter szerint Ausztráliában nincs olyan klinika, ahol ezt elvégeznék.

Steve Thomas szóvivő szerint azonban még így is aggasztó, hogy a férfi szabadlábra kerülhet, és a komolyabb büntetéseket kellene kiszabni a visszaeső bűnözőkkel szemben - írja a DailyStar.