Sorosék embere képviselte Afrikát az uniós csúcson

Alex Soros, Afrika
Vágólapra másolva!
Alexander Sorossal találkozott május elején a szenegáli elnök, Macky Sall, aki az Afrikai Unió soros elnöki tisztségét betöltve részt vett a május 30. és 31. között tartott rendkívüli brüsszeli csúcson is - írja a Tűzfalcsoport. A portál arra is felhívja a figyelmet, hogy a Soros-Sall találkozóval a Soros-klán egy újabb baloldali szövetségese szólhatott bele az európai polgárok életébe. 
Vágólapra másolva!

Soros György fia, Alexander Soros, a Nyílt Társadalom Alapítványok alelnöke 2022. május 7-én Dakarban Macky Sall szenegáli elnökkel tárgyalt, saját szavai szerint „számos közös érdeklődésre számot tartó témáról", köztük a koronavírus elleni vakcina előállításának finanszírozásáról. A Tűzfalcsoport szerint Soros fia elmondta, hogy megbeszélést folytatott Sall elnökkel a Nemzetközi Valutaalap különleges lehívási jogainak újraelosztásáról, amely eszközkapcsán a szenegáli vezető többször követelte, hogy igazságosan osszák újra a szegény országok, különösen az afrikai országok javára. Alex Soros azt is hozzátette, hogy Macky Sallal

„a fiatalok és a nők szerepének megerősítéséről és kapacitásépítéséről" is tárgyaltak.

Alexander Sorost Macky Sall a dakari Köztársasági Palotában fogadta, a Nyílt Társadalom Alapítványok nyugat- és kelet-afrikai kirendeltségeinek tisztviselői, Antoine Felix Diome belügyminiszter, Amadou Hott gazdasági, tervezési és együttműködési, valamint Néné Fatoumata Tall, ifjúsági és MamadouTalla nemzeti oktatási miniszterek jelenlétében. A meghallgatás során Soros legkisebb fia, birodalmának várományosa biztosította a szenegáli elnököt arról, hogy

– erről számolt be Ibrahima Aïdara, a Nyílt Társadalom Alapítványok Nyugat-Afrikai ágának, az OSIWA-nak a tisztviselője – jelentette az APS szenegáli hírügynökség. Aïdara elmondása szerint a koronavírus-világjárvány kezdete óta a Nyílt Társadalom Alapítványok összesen 27-30 millió értékben nyújtott támogatást Afrikának. Hozzátette:

Forrás: Tűzfalcsoport

Nem először üzletelnek

Macky Sall szenegáli elnök nem először működik közre a Soros családdal. A Nyílt Társadalom Alapítványok honlapján 2013-ból talált meg egy vele készült interjút a Tűzfalcsoport. Azt írják, hogy a szenegáli elnök 1961. december 11-én született Fatickban, abban a városban, amelynek később, 2009 és 2012 között polgármestere volt. A Dakarban folytatott tanulmányai folyamán csatlakozott a marxista-leninista mozgalomhoz, az And-Jëfhez. Hamarosan kilépett a mozgalomból, mivel nem osztotta sem politikai elképzeléseit, sem az 1983-as elnökválasztáson a baloldallal szemben alkalmazott bojkott-stratégiát. Ehelyett Sall a Liberális Párt szavazója lett. Az 1980-as évek végén a Szenegáli Demokrata Párt (PDS) tagja lett. Sall 2004 és 2007 között három évig volt miniszterelnök, 2007 és 2008 között pedig a szenegáli nemzetgyűlés elnöki tisztségét is betöltötte. 2008. december 1-jén a PDS mintegy harminc volt tisztviselőjével együtt megalapította a „Szövetség a Köztársaságért" (APR-Yaakaar) nevű politikai pártot. A Szenegáli Köztársaság negyedik elnökévé 2012 márciusában választották, hivatalát 2012. április 2-án foglalta el. 2019. február 24-én Macky Sall elnököt újraválasztották második ötéves hivatali idejére (2019-2024). Sallt az Afrikai Unió elnökévé választották a 2022-es évre, megbízatása 2022. február 5-én kezdődött meg. A Tűzfalcsoport szerint az Afrikai Unió (AU) az afrikai kontinensen található 55 tagállamból álló kontinentális unió. Legfontosabb döntéseit az Afrikai Unió Közgyűlése hozza meg, amely a tagállamok állam- és kormányfőinek fél évente megrendezésre kerülő találkozója. Az Európai Unió és az Afrikai Unió között élénk és folyamatos diplomáciai kapcsolat áll fenn, számos alkalommal tartották már közösen csúcstalálkozókat, idén, 2022-ben februárban is.

Sorosék szítják az indulatokat

A Nyílt Társadalom Alapítványok természetesen az afrikai kontinensen is jelen vannak, habár tevékenységüket egy 2022. május 11-i bejelentés szerint jelentősen újraszervezik. Ebben azt írják:

Mint ahogy arról beszámolt a Tűzfalcsoport, Afrikában Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa a jól átideologizálható bölcsészet-, valamint társadalomtudományokban hirdet ösztöndíjprogramokat, Zambiától kezdve a mára fehérellenes háborús állapotok uralta Dél-Afrika Fokvárosi Egyeteméig.

Sorosék pedig csak tüzelik az indulatokat, és az itteni kampuszokat csatatérré változtatják, mint teszik azt más földrészeken is; ez történik végső soron Észak-Amerikában, Nyugat-Európában és Afrikában fehérellenes éllel.

Forrás: Tűzfalcsoport

Hozzáteszik:

Az intézmény aktivizálódott diákjai már azt követően kezdeményezték Rhodes szobrának ledöntését, hogy a Fokvárosi Egyetemről eltávolították a politikus szobrát. Nem csoda tehát, hogy 28 évvel Nelson Mandela kiszabadulása után a helyzet talán még rosszabb is Dél-Afrikában, és hogy ma ugyanúgy rasszista megközelítések irányítanak politikusokat, hiszen az országos szellemi elit képzése is ilyen ideológiák mentén valósul meg. Ez a kifordult eszme vezetett el odáig, hogy egy baloldali feketéket tömörítő USA-beli egyesület, a Mobilized African Diaspora (MAD) 2017 tavaszán a Ku-Klux-Klan egyenruhájára utaló lepedővel takarta le Jefferson elnök Columbia Egyetemen található szobrát. Ezzel igazolva, hogy tényleg jogosan tette föl kérdését Donald Trump: hol lesz vajon a végső határ?