Szörnyű tragédia: lezuhant egy amerikai vadászgép Kaliforniában

Kanagawa,,Japan,-,May,04,,2017:united,States,Navy,Boeing,F/a-18e vadászgép
Kanagawa, Japan - May 04, 2017:United States Navy Boeing F/A-18E Super Hornet from VFA-195 'Dambusters'.
Vágólapra másolva!
Meghalt az amerikai haditengerészet egyik pilótája, miután a vadászgépe lezuhant Kaliforniában a Sky News információi szerint. Mások nem sérültek meg a balesetben. Azt egyelőre nem tudni, ki halt meg, a nevét ugyanis csak 24 órával azután közlik majd a hatóságok, hogy a családját értesítették. 
Vágólapra másolva!

Az amerikai haditengerészet közleménye szerint az FA-18E Super Hornet helyi idő szerint péntek délután zuhant le a kaliforniai Lemoore haditengerészeti légiállomáson található vadászgép bázistól 230 mérföldre lévő Trona közelében, a dél-kaliforniai sivatagban.

A pilóta nem élte túl, más nem sérült meg.

egy Boeing F/A-18E Super Hornet a levegőben: egy ilyen vadászgéppel zuhant le a pilóta (illusztráció) Forrás: Shutterstock/ viper-zero

Az Egyesült Államokban ilyenkor közzé szokták tenni a katona nevét és fotóját, amit egyelőre nem tettek meg. A szabályok szerint ugyanis 24 órának el kell telnie azután, hogy értesítették a családját, mielőtt a nagy nyilvánosság is megtudja, ki zuhant le. A Sky news szerint még a hatóságok is vizsgálódnak a tragédia helyszínén. Lemoore ad otthont az amerikai hadsereg Strike Fighter, valamint Joint Strike Fighter Csendes-óceáni szárny parancsnokságának és 16 vadászpilóta századnak is a weboldala szerint.