Holtan találtak a szobájában egy nyolc éves kisfiút, miután héliumot lélegzett be egy léggömbből a saját születésnapi buliján Dublinban. A szülők hiába hívták a mentőket, a gyerek halálos agykárosodást szenvedett a hélium miatt és a kórházba szállítást követően meghalt - írja a Bors.

Hilary McSweeney, a fiú édesanyja mesélte el, hogy fia a szobájában játszott és YouTube-videókat nézett, amikor hívta, hogy menjen vacsorázni. Amikor nem reagált, felment hozzá. A fiút a földön találta, arccal lefelé, a szájában a lufival.A nő azonnal kitépte a lufit a szájából és kirohant vele a kertbe, hogy friss levegőhöz jusson.

A férje azonnal elkezdte az újraélesztést, és a mentők megérkezéséig nem hagyta abba. A fiúnak többször is leállt a szíve, a mentőben is küzdöttek az életéért. Tudtam, hogy súlyosan károsodott az agya, a kórházban azonnal gépekre kapcsolták. De akkor Luke ekkor már halott volt- emlékezett vissza a borzalmakra az édesanya.

A szülei levágtak egy tincset a hajából, kéz- és lábnyomatot vettek tőle, mellé tették a kedvenc mackóját, betakarták a takarójával, majd útjára engedték.

Zsibbadtnak éreztem magam, összetört a szívem és olyan fájdalmaim voltak, amit elmondani nem lehet

- tette hozzá az édesanya. A vizsgálatok bebizonyították, hogy a hélium belégzése miatt Luke agyában oxigénhiány lépett fel, ezért állt le a szíve. A fiú nagyon hamar eszméletét veszthette, mivel még a szájában volt a lufi, amikor rátaláltak.