Meghosszabbították a jogosítványát egy 100 éves olasz nőnek

Olaszország, jogosítvány
Vágólapra másolva!
Candida Uderzonak 100 évesen újították meg a jogosítványát, így az elmúlt években ő lett a harmadik Olaszországban, akit alkalmasnak ítéltek arra, hogy volán mögé üljön.
Vágólapra másolva!

A nő az új jogosítványát azután kapta meg miután átment a szemvizsgálaton egy autósiskolában az észak-olaszországi Vicenza tartományban.

A százéves nő azt mondta, mindig is szeretett független lenni, és nem gyakorolt nyomást a fiára, hogy kísérgesse őt.

– mondta Uderzo a Corriere della Serának.

Azt mondta, olyan jó a látása, hogy szemüveg nélkül is tud újságot olvasni.

Európában kimagasló helyen áll Olaszország az ott élő százévesek számának tekintetében. A mérföldkőnek számító kort elérők száma folyamatosan növekszik.

Az Istat, az országos statisztikai hivatal május elején közzétett adatai szerint Olaszországban 20 456 százéves él, szemben a 2019-es 14 456-tal

– írja a Guardian.

Azt azonban nem tudni, hányan vezetnek még. A 80 év felettiek jogosítványait kétévente újítják meg, a járművezetőknek pedig orvosi igazolást kell bemutatniuk, hogy megbizonyosodjanak fizikai és szellemi alkalmasságukról.

Új autó vásárlásával ünnepelte jogosítványa megújítását egy tavaly 100. életévét betöltött szicíliai férfi, aki akkoriban a helyi sajtónak azt mondta, életében nem volt még balesete. Egy Campania régióban élő férfi, aki tavaly ünnepelte 100. születésnapját is, azt mondta, esze ágában sem volt lemondani autójáról.