Szerzeteseket gyilkoltak ukrán nácik - mondja egy ukrán polgármester

Vágólapra másolva!
Az orosz védelmi minisztérium által közzétett videóban Volodimir Bandura, Szvjatogorszk polgármestere azt állítja, hogy az ukrán nacionalisták papokat és szerzeteseket gyilkoltak meg. Arról is beszélt: Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt és csapatát a Nyugat irányítja. Percről percre tudósításunkat a háborúról itt olvashatja.
Vágólapra másolva!

Megerősített információkra hivatkozva azt állítja az ukrajnai Szvjatogorszk polgármestere, Volodimir Bandura, hogy az „ukrán nácik papokat, szerzeteseket gyilkolnak: szándékosan felgyújtották a város férfikolostorát". (Korábbi ukrán állítások szerint a kolostor az orosz támadások következtében borult lángba.)

Az orosz védelmi minisztérium által közreadott videóban a városvezető kitért arra is, hogy

az ukrán elnököt és csapatát a Nyugat irányítja és finanszírozza annak érdekében, hogy meghosszabbítsák a fegyveres konfliktust, „nem kímélve saját polgáraikat sem".

Bandura a videóban sürgette Zelenszkijt, hogy „szabaduljon ki a Nyugat befolyása alól", üljön tárgyalóasztalhoz és állítsa le a fegyveres konfliktust. A városvezetőt eközben Ukrajnában hazaárulással vádolják, akár életfogytiglani börtönbüntetésre is számíthat.