Nagy-Britanniában az elszabadult benzinárak miatt tömegével mondanak fel a taxisok és a fuvarozók - számolt be róla az Observer.

Június 9-én rekordmagas szintre emelkedett az üzemanyag literenkénti ára az Egyesült Királyságban. Egy felmérés szerint a britek egy jelentős része emiatt kénytelen heti 350 fontot, vagyis nagyjából 163 ezer forintot költeni üzemanyagra csak azért, hogy dolgozhasson.

A GMB nevű brit kereskedelmi szakszervezet szerint rengetegen rá vannak kényszerülve arra, hogy ilyen árak mellett is tankoljanak és használják a járművüket, hiszen máshogy nem tudnak dolgozni vagy munkába járni.

A magas árak mellett az üzemanyag-hiány is hatalmas problémaForrás: AFP/Sputnik/Zhanna Manukyan

A szervezet elnöke, Gary Smith kiemelte, hogy a tagjaik folyamatosan szenvednek a magas üzemanyagárak miatt, amennyiben pedig tovább emelkednek a már egyébként is elszabadult árak, további felmondási és kirúgási hullámokra kell számítani.

A The Guardian korábban arról számolt be, hogy néhány helyen már lopják a benzint a britek. Május óta 22 százalékkal emelkedett a lopási kísérletek aránya. A lap kiemelte, hogy egy családi autó teletankolása 100 fontba, vagyis 46 ezer forintnál is többe kerülhet.

Címlapi képünk illusztráció!