Elefánt ölt meg egy 70 éves nőt Indiában, a nő temetésén a holttestet is megtaposta

elefánt, vad elefánt, szabadon,
Orange County, Florida - MAY 31: An elephant munches on some brush at Kilimanjaro Safaris at Animal Kingdom Park at Walt Disney World in Orange County, Florida on May 30, 2022. Walt Disney World is celebrating its 50th anniversary all of 2022. (Photo by Joseph Prezioso/Anadolu Agency via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Elefánt taposott meg egy 70 éves nőt Indiában, aki röviddel a kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe. A jelentések szerint a temetésen ugyanaz az elefánt jelent meg, leemelte Murmu asszony testét a halotti máglyáról, és újra eltaposta őt a megdöbbent gyászolók előtt.
Vágólapra másolva!

Egy elefánt Kelet-Indiában megölt egy 70 éves nőt, aki egy kútnál volt vizet meríteni falujában - írja az Independent.

Miután az elefánt megtaposta, Murmu asszonyt kórházba szállították, ahol belehalt sérüléseibe.

A jelentések szerint amikor a családtagok összegyűltek a temetésre, megjelent ugyanaz az elefánt, leemelte Murmu asszony holttestét a halotti máglyáról, majd újra eltaposta, miközben a gyászolók megdöbbenve nézték.

Az eset csütörtökön történt Odisha államban.

A család csak az elefánt távozása után tudta folytatni a szertartást. Egyelőre nem világos, hogy az állat bántott-e még valakit a jelenlévők közül.

Az elefántok és az emberek közötti konfliktusok gyakoriak Odishában. Az ásványkincsekben gazdag államban az intenzív ipari tevékenység miatt az emberek egyre inkább betolakodnak az állatok élőhelyére, ami növeli a falusiak és az elefántok közötti konfliktusok esélyét.

Tavaly április és október között, mindössze hét hónap alatt legalább 42 elefánt halálát jegyezték fel az államban.

Aggasztó tendencia az államban az is, hogy megugrott az elefántok természetellenes halálának száma. Legalább 1356 elefánt pusztult el Odishában 2000-01 óta az állam fő vadvédelmi felügyelőjének adatai szerint - jelentette az IANS hírügynökség.