Jelenleg az oroszok több stratégiailag fontos állást megszereztek az ukrán erőktől. Jelentős előrenyomulást értek el a keleti-fronton. Folytatták a szárazföldi támadásokat Szeverodonyeckben, és felrobbantották a Szeverodonyecket a Sziverszij Donyec folyón keresztül Lysicsanszkkal összekötő hidakat, fokozatos előnyre tettek szert Izyumtól délkeletre.

Az orosz csapatok folytatták a szárazföldi támadásokat Szeverodonyeckben, és felrobbantották a Szeverodonyecket a Sziverszij Donyec folyón keresztül Lysicsanszkkal összekötő hidakat, valószínűleg azért, hogy elvágják a Bakhmutból Lysicsanszkba és Szeverodonyeckbe vezető ukrán szárazföldi kommunikációs vonalakat. 

Forrás: Institute for the Study of War

Az oroszok fokozatos előnyre tettek szert Izyumtól délkeletre, és valószínűleg folytatják a Szlovjanszk északnyugat felől történő előrenyomulását.Az orosz erők folytatták az ukrán csapatok visszaszorítására irányuló erőfeszítéseket a Harkov várostól északkeletre fekvő, vitatott frontvonalakra, a déli tengely mentén húzódó védelmi vonalak fenntartására összpontosítottak. Percről percre közvetítésünk a háborúról itt követhető.