Szorul a hurok Zelenszkij körül

ZELENSZKIJ, Volodimir
Harkiv, 2022. május 29. Az ukrán elnöki sajtóhivatal felvételén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök látogatást tesz a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. május 29-én. Zelenszkij az orosz invázió február 24-i kezdete óta először látogatott a keleti frontvonalra. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóhivatal
Vágólapra másolva!
Váratlanul arról beszélt Zelenszkij ukrán elnök, hogy tárgyalnának az oroszokkal, ha az oroszok le akarják zárni a háborút. Korábban ennél erőteljesebb követeléseket fogalmazott meg az ukrán vezetés. A hangnem változása összefüggésben lehet azzal, hogy egyre rosszabb helyzetben vannak az ukránok, egyes hírek szerint már lőszerük is alig van. Persze, ettől még nyilvánvalóan elhúzódó háborúra kell számítani - majd kapnak lőszert az amerikaiaktól.
Vágólapra másolva!

A Mandiner arról ír, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy

Mivel Zelenszkij össze-vissza kapkod, feltehetően ezt a nyilatkozatát nem egyeztette az amerikai kormánnyal. Azaz, ahogy korábban írtuk, Zelenszkij személyesen egyre nehezebb helyzetbe kerül, zavarodottságában hol a németeket, hol a franciákat szidja, de az egyértelmű: ha Zelenszkijből talán kezd is elege lenne az amerikai Demokrata vezetésnek, de nem a háborúból. Arra semmi jel nem utal.

Percről percre közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról itt olvasható.