Összeomlott egy épület Kairóban, akár több halott is lehet

Egyiptom, Kairó, összedőlt lakóház,
Rescue workers have found in the rubble of the collapsed building in Gesr El- Suez district another dead person at 09:15 pm and they are trying to pull it out of the rubble on March 27, 2021, Cairo Egypt (Photo by Vassilis A. Poularikas/NurPhoto) (Photo by Vassilis A. Poularikas / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Pénteken kora reggel egy épület összeomlott Egyiptom fővárosában, a mentők a helyszínen a romok közötti kutatás során eddig egy holttestre bukkantak - írja a helyi hatóságok információra hivatkozva az abcnews. 
Vágólapra másolva!

A város kormányzóhelyettese, Ibrahim Abdel-Hadi a belügyminisztériumi közleményben kifejtette:

feltehetően egy hattagú család tartózkodott az el-Waily negyedben lévő hatemeletes épületben,

amikor az a kora reggeli órákban dőlni kezdett.

Az összeomlott épület

A kutató- és mentőalakulatok egy nő holttestét húzták ki a romok közül, és tovább folytatják a keresést, hátha túlélőkre bukkannak. A közelben tartózkodó embereket arra kérték, hogy hagyják el a közvetlenül szomszédos épületeket, amik szerkezetileg veszélyesek lehetnek. Egy szomszédos épület fala ugyanis már levált. A buldózerek és kotrógépek még a délután folyamán is a törmelékek elhordásán dolgoznak.

Egy korábban összedőlt lakóház Kairóban - Illusztráció Forrás: NurPhoto via AFP/Vassilis A. Poularikas/NurPhoto/Vassilis A. Poularikas

A szakszerűtlen építkezés és a karbantartás hiánya miatt gyakoriak az épületösszeomlások az egyiptomi nyomornegyedekben és a szegényebb városrészekben.

Az ország kormánya az elmúlt években megpróbálta visszaszorítani az illegális építkezéseket a fővárosban, eddig azonban nem járt sikerrel, továbbra is egész városrészeket húznak fel engedély nélküli, vörös téglából.