Négyszáz migráns rohamozott meg egy francia auquaparkot

strand, tengerpart
A naptejekben még mindig vannak olyan összetevők, amelyek károsak a környezetünkre és ránk, emberekre is. A gyengébb ózonpajzs miatt erősebben ér minket az UV-sugárzás, a bőrrák és az UV-sugárzás között pedig egyértelmű összefüggés van. Azok a fentebb említett országok, amelyek betiltották a naptejeket két összetevőt tettek felelőssé az élővilág pusztulásáért: az oxibenzont és az octinoxátot. Ugyanez ez a két kémiai összetevő a legveszélyesebb az emberre is.
Vágólapra másolva!
A német-luxembourgi határ közelében lévő francia település, Hagondange aquaparkjának kapuit egy több mint négyszáz fő,s migránsokból tömeg ostromolta meg szombaton, hogy jegy nélkül mehessenek be és fürödhessenek - írja a bfmtv.com.
Vágólapra másolva!

A tömeg ebéd után, 14 óra körül kezdett gyülekezni. Először csak feszültség és lökdösődés alakult ki a csoportban, majd

a már négyszáz főre duzzadt gyülekezet áttörte a biztonsági kordonokat, elhajlította a fémből készült beléptető forgókarokat, letaposta a kerítést és megrohamozta a strandot.

A hűs medencékre vágyó potyázók a betörés után is folyamatosan érkeztek.

A vízipark területén és medencéiben így egy időben összesen 1500 személy tartózkodott a megengedett 1247 fő helyett. A medencék mellé kirendelt úszómesterek pánikba estek.

A park üzemeltetői riasztották a rendőröket, akik egészen a zárásig a helyszínen maradtak, hogy biztosítsák a túlzsúfolt uszoda rendjét és a fegyelmet. Azonban senkit nem távolítottak el.

Forrás: bfmtv.com

A víziparkot vasárnap bezárták, a létesítmény weboldala szerint technikai okok és a medencék évente esedékes leengedése miatt. A strand július elejéig zárva tart.

Franciaországot a múlt héten extrém meleg levegőt szállító hőhullám érte el, amely az ország minden régiójában szokatlanul meleg 35-40 fok körüli hőmérsékletet eredményezett napokon keresztül.

Biarriztban a kánikula szombaton rekordot döntött, 42,9 celsius fokkal. Számos megyében vörös és narancsszínű riasztás volt érvényben a hétvégén.

A címlapi fotó illusztráció!