Két-három órán át volt a hőségben álló autó hátsó ülésén bekötve egy ötéves kisfiú, mire az édesanyjának feltűnt, hogy nincs meg a gyerek, addigra a kisfia meghalt - írta a Fox News.

Az eset hétfőn történt, a Harris megyei rendőrség járt el az ügyben. A nyomozás során kiderült, hogy az anya a nagyobbik gyerekével, egy nyolc éves lánnyal készültek a lány szülinapi partijára, együtt be is mentek a házba, de a kisebbik gyerekről megfeledkeztek, aki az autóban maradt.

Az anya utóbb azt mondta a rendőröknek azt hitte, a kisfiú is benn van házban, magyarázatul hozzátette, hogy a gyerek tudta kezelni a biztonsági övet, ezért nem érti, hogyan maradhatott ott.

A hőség miatt az autó utastere nagyon gyorsan melegszik, ami gyakran halálos kimenetelű lehet (képünk illusztráció)Forrás: Police.hu

Csak két-három óra múltán kezdték keresni a kisfiút, akit az autó hátsó ülésén találtak meg, még mindig bekötve, az életét a kiérkező mentők sem tudták megmenteni. A jatóságok egyelőre nem közölték indítanak-e eljárást az anya ellen.

Magyarországon hasonló eset a közelmúltban történt, amikor Tomajmonostoron csaknem nyolc órán maradt bezárva a felforrósodó kisbuszban egy négy éves kislány. A gyermek később a kórházban meghalt.