A hadsereget is bevetették Bangladesben az árvizek miatti mentéshez

flood weather people TOPSHOTS Horizontal
Flood affected people stand on the roof of their collapsed house in a flooded area following heavy monsoon rainfalls in Sunamganj on June 21, 2022. - At least 26 more people have died in monsoon flooding and lightning strikes in India, as millions remained marooned in the country and neighbouring Bangladesh, authorities said on June 20. (Photo by Mamun Hossain / AFP)
Vágólapra másolva!
Bangladesben legalább 36 ember meghalt, 4,5 millióan pedig fedél nélkül maradtak a két hete kezdődött monszunesőzés okozta áradásokban, és Haszina Vazed miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy a mentéshez a szárazföldi hadsereget, a haditengerészetet és a légierőt is bevetették.
Vágólapra másolva!

Szerdára az ország 64 régiójából tizenhetet sújtott áradás.

A miniszterelnök mindazonáltal úgy vélte, hogy az árvíz hamarosan visszaszorulhat, és elsősorban az ország déli részében marad súlyos a helyzet.

Helyi lakosok beszámolói szerint "mindenütt víz van, de sehol sincs ivóvíz", emellett a szükségszállások és óvóhelyek tele vannak emberekkel, akik azonban nem jutnak hozzá megfelelő mennyiségű élelemhez.

A hadsereget is bevetették Bangladesben az árvizek miatti mentéshez Forrás: AFP/Mamun Hossain

India északkeleti részét, Asszám államot sem kímélte az időjárás

Az elmúlt 24 órában ebben a térségben legalább hét ember meghalt, ezzel Indiában negyvennégyre emelkedett az árvizek halálos áldozatainak száma.

Az indiai katasztrófavédelem beszámolt arról, hogy Asszámban már több mint 14 ezer embert mentettek ki az áradásokból.

A monszun kezdete óta Indiában körülbelül 5,5 millióan kényszerültek otthonuk elhagyására, és mintegy 3,7 millió embert helyeztek biztonságba rögtönzött szállásokon.