Kirúgtak egy rendőrigazgató-helyettest Kínában, miután egy észak-kínai étteremben erőszakosan viselkedett egy csoport nő ellen. A verekedésről videó is készült, ami nagy felháborodást keltett országszerte - írja az ABC News.

A Pekingtől mintegy 150 kilométerre keletre fekvő Tangshan városában késő este egy étteremben egy csoport férfi megtámadt négy nőt, miután az egyikük elutasított az egyik férfi közeledését, ezután a férfi megütötte, majd verekedni kezdtek.

Az étterem biztonsági kamarájának felvételén látszik, hogy a támadók a földre lökték a nőket, megrugdosták, széket dobtak feléjük, majd később kirángatták az egyik nőt az étteremből, hogy a járdán folytassa az ütlegelést és rugdosást. A nőket kórházba szállították, a kilenc gyanúsítottat másnap letartóztattak.

11 nappal a támadás után a négy áldozat közül még mindig kórházban van kettő.

A Hopej tartomány közbiztonsági osztálya közölte, hogy mélyreható vizsgálatokat folytatnak az incidens miatt, valamint azért is, mert nagyon lassan reagáltak rá a helyi rendőrök.

A rendőrség a bejelentés után 28 perccel érkezett a helyszínre, a sérülteket kiérkezésükre már kórházba szállították - áll a tartományi hatóságok közleményében.

Leváltották hivatalából a tangshani rendőrség lubei kirendeltségének helyettes főnökét, aki az ügy kezdeti kezeléséért volt felelős. A kerületi rendőrség jelentése szerint a hatóságok lassan és helytelenül reagáltak az incidensre.