Derek Skipper a Cambridge-i Orwellből 92 évesen iratkozott fel a The Cam Academy Trust által vezetett felnőttképzési tanfolyamra és sikeresen el is végezte azt.

Az idős férfi a koreai háború egykori radarmérnöke a Cambridge melletti Comberton Village College-ban vizsgázott egy kamaszokkal teli edzőterem mellett.

Elmondása szerint nem az eredmény érdekelte, kihívásként élte meg az egészet, de örülne egy négyesnek, vagy ötösnek. Egy 19 éves fiatal motiválta, akinek harmadszorra sem sikerült levizsgáznia.

Gyerekkorában nem szívesen hiányzott az iskolából, összesen egy napot hagyott ki a második világháború alatt. Aznap azért nem tudott bemenni, mert bombatalálat érte a házukat és kipukkant a biciklijének a kereke, amivel iskolába járt - írja a Daily Mail.

18 évesen felvételt nyert a Brit Királyi légióba, ahol radarszerelőnek tanulhatott. 

A 21. században számítógép elé ülve Zoomon keresztül képezte magát, hetente kétszer öt órán át tanult, hogy sikeresen levizsgázzon.

Rengeteg oktatóanyagot nézett meg a Youtube-on.

Nagyon élveztem, és sokat tanultam a számológép használatáról - mesélt az élményeiről.

A vizsgán az idő bizonyult kevésnek számára, a rossz látása is hátráltatta, nagyító segítségével tudott csak a feladatokra koncentrálni.

A kurzus oktatója elmondta, hogy ő volt a legidősebb tanulója, de ennek ellenére nagyszerűen együttműködtek.