Egy forró kocsiban pusztult el egy fekete medve Tennessee államban

A képen egy amerikai fekete medve, valamint az autó belseje látható, melyben egy ilyen állat elpusztult a napokban
Vágólapra másolva!
Hőgutát kapott és elpusztult egy amerikai fekete medve Sevierville-ben, Tennessee államban, miután csapdába esett egy forró autóban.
Vágólapra másolva!

Az állam vadvédelmi hatóságának munkatársai szerint a medve egy bérelhető erdei faháznál parkoló autóba jutott be, aminek ajtaját fogaival vagy mancsával nyitotta ki. Miután azonban bejutott a járműbe, az ajtó becsukódott mögötte, a medve pedig csapdába esett a forró autóban.

Az államban jelenleg kánikula tombol. Az eset a napokban történt, a vadvédelmi szakemberek szerint akkor a levegő hőmérséklete elérhette a 35 Celsius-fokot is. A tűző nap alatt álló járműben így még nagyobb lehetett a forroság, akár a 60 Celsius-fokot is elérhette a hőmérséklet, amit a medve szervezete nem bírt.

Az autó tulajdonosa csak este 7 óra előtt ért vissza a járműhöz, akkorra az állat már elpusztult.

A vadvédelmi szakemberek gyanúja szerint a medve valószínűleg élelmet keresett az autóban, amikor benne ragadt. Ezért közösségi oldalaikon arra hívják fel a figyelmet, hogy

az autótulajdonosok legyenek körültekintőek, és ne hagyjanak élelmiszert vagy épp üdítősdobozokat a járművök padlóján.

A medvéknek ugyanis - emelik ki - hétszer jobb a szaglásuk, mint az embereké, az élelem leggyengébb illatát is megérzik. Ezért arra kérik az autósokat, ne hagyjanak ételt a járművekben, az ajtókat zárják, az ablakokat pedig tekerjék fel, amikor nem tartózkodnak a járműben - számol be arról a Newsweek.

Tennessee államban még javában tombol a hőhullám, az előrejelzések szerint a hőmérséklet további emelkedése várható a napokban. A medvék és más, bundás emlősök - eltérően az embertől - nem tudnak izzadni, így kevésbé tudják szabályozni testhőmérsékletüket. Ha túlságosan melegük lesz, az szervi elégtelenséghez, ez pedig pusztuláshoz vezethet náluk.