Markolóval támadt a rendőrökre az apa, hogy fia elkerülhesse a letartóztatást - videó

USA, markoló
Vágólapra másolva!
A vermonti rendőrség tájékoztatása szerint súlyos testi sértés a vád az ellen a férfi ellen, aki a múlt héten markológéppel támadt a kiérkező rendőrökre, hogy ezzel próbálja megakadályozni fiának letartóztatását.
Vágólapra másolva!

A rendőrség a 24 éves Brandon Tallman letartoztatása miatt szállt ki a férfi címére, akit betöréssel és testi sértéssel egyaránt vádolnak egy korábbi incidens kapcsán. Azonban - mint a rendőrség részéről később elmondták - a rutinszerűnek indult letartoztatás hamar káoszba fulladt. Amikor ugyanis a két rendőrtiszt, Skylar Velasquez és Gabe Schrauf a helyszínre ért, a férfi szülei sajátos és veszélyes módon próbálták megakadályozni, hogy a fiatalembert a rendőrök letartóztassák.

Az anya, Amy Tallman a fiába kapaszkodva próbálta elejét venni annak, hogy fiát letartóztassák,

ám az apa, Wayne Tallman, ennél sokkal komolyabb akcióra talált ki.

A férfi ugyanis beszállt az ingatlanjuk felhajtóján álló markológép fülkéjébe, és amíg a rendőrök a fiával és annak anyjával voltak elfoglalva, a markológép fejét fenyegetően a rendőrök irányába mozgatta.

Videó a nem mindennapi támadásról a rendőrök ellen:

Az egyik rendőr még a fegyverét is a fenyegető markológépre, illetve annak irányítójára fogta, de végül nem húzta meg a ravaszt.

- nyilatkozta később társa, aki szerint bár a szituáció valóban veszélyes volt számukra, jó döntéseket hoztak aznap, és végül sikerrel hajtották végre a letartóztatást, és ők maguk sem sérültek meg.

A markológéppel fenyegetőző Wayne Tallman ellen több vádat is emeltek, ezek között a gondatlan veszélyeztetés és a hatósági személy elleni támadás is szerepel. Amy Tallmant pedig azzal vádolják, hogy rendőrtisztet akadályozott feladatának végrehajtásában.