Öt migráns meghalt, több tucat pedig megsebesült, miután hatalmas tömeg próbált ma átjutni Marokkóból a spanyolországi Melillába.

2000 migráns közelítette meg az EU egyetlen afrikai szárazföldi határát péntek hajnalban, több mint ötszáznak sikerült bejutnia a határellenőrzési körzetbe, miután átvágták a kerítést - írja a Blikk

Öt halálos áldozatot jegyeztek fel, miután migránsok megrohanták a határt, és néhányan leestek a két oldalt elválasztó sorompó tetejéről is.

Forrás: MTI/AP/Javier Bernardo

140 fő biztonsági személyzet és 76 migráns sérült meg az átkelési kísérlet során, ami az első ilyen tömeges behatolás azóta, hogy Spanyolország és Marokkó múlt hónapban megjavította diplomáciai kapcsolatait.

A spanyol kormány helyi delegációja csak annyit közölt, hogy 49 spanyol rendőr könnyebben, 57 illegális határátkelő pedig különböző fokú sérüléseket szenvedett, köztük hármat kórházba szállítottak.

Forrás: MTI/AP/Javier Bernardo

Az AMDH Nador, egy marokkói emberi jogi felügyelet szerint a roham egy nappal azután történt, hogy a migránsok összecsaptak marokkói biztonsági személyzettel, akik megpróbálták felszámolni a Melilla melletti erdőben felállított táborokat.

Forrás: MTI/AP/Javier Bernardo

A helyi delegáció szerint az illegális határátkelők tökéletesen szervezettek és erőszakosak,azok, akiknek sikerült átkelniük, egy helyi migránsközpontba mentek.

Viszont továbbra is több száz ember maradt összegyűlve a marokkói oldalon.

Forrás: MTI/AP/Javier Bernardo