Egy cápa majdnem letépte a lábát egy kaliforniai szörfösnek

Kalifornia, cápa, szörf
Vágólapra másolva!
A hét elején hatalmas kiáltozásra lettek figyelmesek a Monterey-öbölben strandolók. A segítségért kiáltó nyugdíjas férfit, Steve Bruemmert egy fehér cápa támadta meg szörfözés közben és csak a szerencsén múlt az élete - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A férfit három bátor szörfös mentette meg, miután először ők lettek figyelmesek a segélykiáltásra. "Segítségért kiabált, és a vizet csapkodta, miközben a hangjában érezhető volt, hogy nagyon nagy baj van" - mondta Paul Bandy, aki feleségével elsőként rohant a férfi megmentésére. A házaspár szerint:

Az ápolónőként dolgozó Aimee Johns szerint

a férfi hasa erősen vérzett és a lába majdnem leszakadt mire kivonszolták a partra.

A mentésben résztvevő Heath Baddock a tragédia idején épp szörfleckéket adott a helyi gyerekeknek, aki a kiáltások hallatán azonnal magához vett két deszkát, és az idős férfi felé igyekezett a vízbe.

- tette hozzá Baddock, aki szerint egy igazi vérfürdőt látott, egy autónyi területen folyt a vízbe Bruemmer vére. A rendőrség és a mentősök is köszönetet mondtak a három hősnek, akik a férfi megmentésére igyekeztek. Bruemmert kórházba szállították súlyos sérülései miatt, állapotáról bővebb információt nem adtak.