Elhitette valaki a berlini főpolgármesterrel, hogy ő Vitalij Klicsko és a főpolgármester hosszan tárgyalt vele

Vlagyimir Klicsko rendszeresen oszt meg képeket és videókat a frontvonalról
Vágólapra másolva!
Berlin polgármestere, Franziska Giffey (SPD) mintegy negyedórás videókonferencia-beszélgetés után döbbent rá, hogy valójában nem is Kijev polgármestere van a vonal túlsó végén. Akkor kezdett igazán gyanakodni az átverésre, amikor az ál-Klicsko feltette neki a kérdést: Berlin támogatná-e tanácsaival Kijevet egy meleg büszkeség-menet szervezésében.
Vágólapra másolva!

„A beszélgetés első negyed órája teljesen szokványos volt" – közölte a sajtóval Lisa Frerichs szenátusi szóvivő. Mint elmondta, az ál-Klicsko érdeklődött az ukrán menekültek hogyléte és száma felől. Ezek után néhány olyan téma következett, amelyek gyanakvásra késztették Giffey-t.

A magát Kijev polgármesterének kiadó személy például azt kérte, hogy

Berlin a fiatal férfi menekülteket küldje vissza Ukrajnába harcolni.

Ezután megkérdezte, hogy a város támogatná-e tanácsaival Kijevet egy úgynevezett Christopher Street Day, azaz meleg büszkeség-felvonulás megszervezésében.

A beszélgetést ezután a berlini fél megszakította.

Frerichs szerint profi manipulációval akadt dolguk: „Velünk szemben ült valaki, aki pontosan úgy nézett ki, mint Vitalij Klicsko, úgy beszélt és úgy mozgott" – magyarázta. Az esetet a rendőrség vizsgálja.

A DPA hírügynökség információi szerint a madridi polgármestert is megpróbálta megtéveszteni egy ál-Klicsko, ám José Luis Martinez-Almeida polgármester hamar megszakította a videóbeszélgetést.