Lövöldözés volt egy oslói melegbárnál, két halott, 21 sebesült - videó

Oslo, melegbár, lövöldözés, Pride
Police secure the area after a shooting in Oslo on June 25, 2022. - Two people were killed and several others seriously wounded in a shooting in central Oslo, Norwegian police said on June 25. (Photo by Javad PARSA / NTB / AFP) / Norway OUT
Vágólapra másolva!
Ketten meghaltak, huszonegyen megsebesültek Oslóban szombaton hajnalban egy melegbár közelében kitört lövöldözésben - írta a BBC.
Vágólapra másolva!

A támadás a The London Pub melegbár és éjszakai klub közelében történt, néhány órával a városi Pride-felvonulás előtt - írja a portál.

A rendőrség közölte, hogy

a gyanúsítottat – egy norvég állampolgárságú, iráni származású férfit – néhány perccel később egy közeli utcában letartóztatták.

A lövöldöző indítéka nem tisztázott, bár a helyi média szerint a férfi ismert volt a rendőrség előtt. Az esetet lehetséges terrorcselekményként vizsgálják.

Tore Barstad rendőrségi szóvivő szerint nem tudni, hogy a lövöldözés összefüggésben állt-e a szombatra tervezett oslói melegfelvonulással. Az éjszaka történtek miatt a szervezők mindenesetre lemondták a rendezvényt.