Egyre rosszabbul néz ki a súlyos beteg Bruce Willis - fotók

Bruce Willis
Vágólapra másolva!
A színészről három hónapja derült ki, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved. Újabb fotókat lehet róla látni, és nem nehéz megállapítani, hogy egyre rosszabbul néz ki.
Vágólapra másolva!

Magyarország (és persze a világ) egyik kedvenc akcióhőséről, Bruce Willisről márciusban derült ki, hogy afáziában szenved, ami miatt kénytelen felhagyni a karrierjével is - írja a promotions.hu

A 67 éves sztárszínészről azóta csak hírfoszlányok jutnak el a rajongókhoz, az állapotáról árulkodó információmorzsákat elég nehéz összeszedegetni.

Annyi bizonyos, hogy Bruce Willisnek folyamatosan romló egészségi állapottal kell szembenéznie, hiszen az afázia befolyásolja a beszéd kifejezésének és megértésének képességét, illetve a betegség hatással van a kognitív képességekre is, lehetetlenné teszi például számára a szereptanulást.

A bal agyfélteke feltételezett sérülése miatt kialakult betegség egyelőre nem túl látványos Bruce Willis esetében, aki a felesége, Emma Heming szerint is megőrizte aktivitását, de arcán látszik a betegség.

Kosarazik, a gyerekeivel játszik, és néha még egy-két barátjával is összejár.

Idővel az afázia a hangképzésért felelős izmokat is legyengíti, arra lehet tehát számítani, hogy a színész elveszíti a beszédképességét. Előbb kialakul a dysarthria nevű beszédzavar, majd a beteg teljes némaságra lesz ítélve, ráadásul a nyelés is egyre nehezebbé válik számára.

Az afázia olyan kísérő tünetekkel járhat,

mint a jobb oldali teljes vagy részleges bénulás, a látótér-kiesés, fáradékonyság, depresszió, valamint a személyiség és az érzelmi reakciók akár kóros megváltozása.

Bruce Willisnél talán egy stroke, vagy egy korábbi fejsérülés hozta elő a komoly betegséget.

Egyelőre azonban bátran küzd vele, a napokban például farmerben, világos ingben és baseballsapkában bukkant fel az egyik barátja oldalán.

Egy Los Angeles-i palacsintázóba tartottak, látszólag tehát a nyugdíjas sztárok életét éli.

Pár nappal korábban az Amerikában nagyobb hagyományokkal rendelkező apák napját ünnepelte a szűkebb családja körében. Látszólag önfeledten játszott a nála 23 évvel fiatalabb feleségével, illetve 8 és 10 éves kislányaival.