Csodával határos módon menekültek meg egy villámárvíz elől túrázók egy nemzeti parkban az Egyesült Államokbeli Utah államban. A Capitol Reef Nemzeti Parkban túrázó csoport elmondása szerint öt perccel azelőtt kezdett el szakadni az özönvíz, mielőtt feljutottak volna az egyik hegyre, az ösvényt amin haladtak pedig egyik pillanatról a másikra elmosta a víz.

A körülbelül 50-60 főből álló túrázó csoport már majdnem felért az egyik hegyre a nemzeti parkban, amikor elkezdett szakadni az eső - írja a Fox News

A hirtelen özönvíz pedig elmosta az alattuk futó túraösvényt és a hegyről lezúdúló villámárvíz pedig elsodorta a csoport két autóját is, három másik autójuk pedig totálkáros lett.

A csoport gyakorlatilag csapdába esett, de igyekeztek biztonságba húzódni az áradás elől.

Egy parkőr később azt mondta nekik, hogy ez volt a legsúlyosabb árvíz, amit az ott eltöltött 15 év alatt látott.

A mentőegységeknek végül sikerült biztonságos helyre menekíteni a csapdába esett túrázókat helikopterrel és nem kellett a hegyen tölteniük az éjszakát. A nemzeti park munkatársai és a helyi katasztrófavédelem szakemberei végül járhatóvá tették a területről kivezető utat is.

A helyi sheriffhivatal közlése szerint csodával határos módon senki sem sérült meg, egyúttal felhívták a figyelmet az elővigyázatosságra, mivel monszun szezon idején gyakran kialakulhatnak hasonló villámárvizek a területen.

A hatóság szerint minden túrázónak érdemes figyelemmel követni a helyi időjárás előrejelzést.