Putyin megüzente: ekkor tör ki a harmadik világháború

HORIZONTAL diplomacy Square Russian Prime Minister Dmitry Medvedev speaks during a panel discussion at the second day of the 52nd Munich Security Conference (MSC) in Munich, southern Germany, on February 13, 2016. / AFP / Christof STACHE
Dmitrij Medvegyev, orosz kormányfő.
Vágólapra másolva!
A konzervatív Washington Examiner arról ír, hogy hétfőn az egykori orosz elnök Dmitrij Medvegyev arra figyelmeztette a NATO-t, hogy bármilyen behatolási kísérlet a Krím-félszigeten katasztrofális következményekkel járhat. Dmitrij Medvegyev Putyin elnök legközelebbi szövetségese, így nyilatkozata értékelhető Putyin üzeneteként is.
Vágólapra másolva!

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese és az Egységes Oroszország párt vezetője, Dmitrij Medvegyev hétfőn az Argumentyi iFaktyi újságnak nyilatkozott, ahol kijelentette, hogy a Krím-félsziget örökre Oroszország része marad.

Dmitrij Medvegyev, egykori orosz elnök Forrás: AFP//Christof Stache

Arról is beszélt a nyilatkozatában, hogy bármilyen NATO beavatkozási kísérlet a harmadik világháborúhoz vezethet.

– mondta Medvegyev.

- tette hozzá.

Medvegyev arról is beszélt, hogy abban az esetben, ha Finnország és Svédország csatlakozik az Észak-atlanti Szövetséghez, akkor Oroszország készen áll arra, hogy megerősítse a határait, és arról a lehetőségről is beszélt, hogy újabb atomtöltetek hordozására alkalmas hiperszonikus rakétákat telepíthetnek a NATO bővítése esetén.

Arra figyelmeztetett, hogy a NATO Ukrajnában egy teljes körű nukleáris háborút kockáztat régi szovjet fegyverek szállításával, az ukrán csapatok kiképzésével és a zsoldosok bevonásával.