Valószínüleg egy hat méteres fehér cápa támadhatta meg múlt szerdán azt a férfit Kaliforniában, akit három férfi mentett ki a vízből. A férfi jelenleg is kórházban van, hosszú felépülés vár rá - írja a Daily Star.

Ahogy azt az Origo is megírta, cápatámadás áldozata lett egy nyugdíjas férfi, Steve Bruemmer múlt héten, egy kaliforniai üdülőhelyen. A 62 éves férfit három szörfös mentette meg, akik elsőként hallották meg a segélykiáltást. A hasa erősen vérzett és a lába majdnem leszakadt, mire kivonszolták a partra.

Bár a férfi több liter vért vesztett, szerencsésnek mondható, mert sokan voltak a parton, így gyorsan kapott segítséget. "Nyugodt volt a nap, nem voltak nagy hullámok, és tele volt a strand, így sokan hallották, ahogy segítségért kiáltok. Hamar hívták a 911-et is. Emlékszem, ahogy a mentőben fekszem, és arra gondoltam, hogy a tüdőm rendben van, mivel tudok lélegezni. Azt nem tudtam, hogy elvérzek-e, de azt igen, hogy a tüdőm működik - nyilatkozta.

Jelenleg is kórházban ápolják. Orvosai szerint nem fogja elveszíteni egyik végtagját sem, de hosszú felépülés vár rá.

A Monterey-öbölben történt esetben valószínűleg egy fehér cápa támadta meg Bruemmert.Erre a helyi Hal- és Vadvédelmi Minisztérium szakértői jutottak, miután megvizsgálták a harapásnyomokat a férfi testén. Az állatot még nem találták meg, és bár nehéz lesz bizonyítani, de az eddig adatok alapján lehetséges, hogy egy, a Deep Blue néven ismert nagy fehér cápához hasonló méretű ragadozó támadta meg a férfit. Deep Blue körülbelül 50 éves lehet, 2 tonnát nyomhat és több mint hat méter hosszú.