A heves viharok miatt villámáradások és sárcsuszamlások alakultak ki Karintiában és Salzburgban is. A lezúduló nagy mennyiségű törmelék maga alá temetett egy 82 éves férfit, aki belehalt sérüléseibe, egy sofőrt még mindig keresnek. Az elmúlt napokban Ausztria több tartományában is rekord mennyiségű eső esett és a meterológiai szolgálatok újabb csapadékra figyelmeztet - írja az ORF.

A hatóságok arra figyelmeztetik az embereket, hogy ha tehetik maradjanak otthon. A hatóságok keresőkutyákkal kutatják át az érintett területeket, túlélők után kutatva. Treffenben egy idős férfi holtteste került elő a törmelék alól és további egy férfit keresnek - erősítette meg Bernd Riepan kerületi kapitány. 

Arriach Laastadt kerületében a közeli hegyoldal lavinával fenyegetett, emiatt a házakat evakuálták, a lakókat pedig biztonságba helyezték. A lezúduló törmelék több helyen teljesen elzárta az utakat, így több településsel megszűnt az összeköttetés.

Egy kotrógép megpróbálja megtisztítani az utat Treffenben.Forrás: AFP/Gert Eggenberger

A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán, azonban a helyzet drámai.

Kedd este óta az ilyenkor szokásos egyhavi csapadékmennyiség hullott le néhány óra alatt.  

A víz mélygarázsokat és pincéket lepett el Salburgban is.

A meteorológiai szolgálat szerint Salzburgban, Felső-Ausztriában, Waldviertelben és Mostviertelben, valamint Stájerországban további viharok várhatóak heves esővel és jégesővel.