Bölény támadt egy gyerekre és a családjára a Yellowstone Nemzeti Parkban - videó

Bölény támad egy családta Yellowstoneban
Vágólapra másolva!
Egy 34 éves Colorado Springs-i férfi hétfőn az Óriás gejzír közelében sétált családjával az Old Faithful körzetben, amikor egy bölény rájuk támad - közölték a park illetékesei.
Vágólapra másolva!

Az esetről videófelvétel is készült, ami felkerült a közösségi médiába.

A felvételen látható, hogy a férfi a bölény mögött állt, miközben az a családjára támadt. Próbált közzéjük állni, de a bölény hirtelen üldözőbe vette az elrohanó gyereket. A férfi utánarohant, megragadta a gyereket, de az állat fellökte őket. Szerencsésen sikerült felállniuk és tovább futni.

A férfi könnyebb karsérülésekkel megúszta, de kórházba szállították - közölték a park illetékesei. Az eset kivizsgálása folyamatban van.

Idén ez a második bölénytámadás a parkban. Május 30-án egy bölény megölt egy nőt.

A nő az ohiói Grove City-ből 3 méteres közelségbe került az állathoz miután az feldobta, szúrt sebet és egyéb sérüléseket okozva neki. Az életét már nem sikerült megmenteni - írja az AP News.

A park illetékesei elmondták, hogy a bölények kiszámíthatatlanok, több embert sebesítettek meg Yellowstone-ban, mint bármely más állat, és háromszor gyorsabban tudnak futni, mint az emberek. A park megköveteli, hogy az emberek 23 méternél közelebb ne menjenek a nagy állatokhoz beleértve a bölényeket és a jávorszarvasokat, és legalább 91 méter távolságra legyenek a medvéktől és a farkasoktól.