Felkavaró rendőri vallomás: reménytelen a migránshelyzet Milánóban

Vágólapra másolva!
A Milánóban tapasztalható, tarthatatlan állapotokról nyilatkozott egy rendőr, aki elmondta, hogy a központi pályaudvar és annak környéke ellenőrizhetetlenné vált, kollégáival ott napi szinten kockáztatják az életüket. Szerinte a terület a migránsok enklávéja lett, a helyzet pedig politikai megoldást kíván – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Milánóban egyre inkább kicsúszik a hatóságok kezéből az irányítás a központi pályaudvar közelében, ahol fokozatosan

átveszik a hatalmat az illegális migránsok, akik többnyire zsebtolvajlásból, rablásból és kábítószer-kereskedelemből élnek.

Emellett egyre gyakoribbak a fegyveres összecsapások is a városnegyedben, amiknek a központi pályaudvar a fő helyszíne.

Milánó központi pályaudvara Forrás: V4NA

"Elmondom mi történik egy átlagos estén. A műszak gumibotokkal és pajzsokkal indul, amiket mindig kéznél kell tartani, mert a főpályaudvar – különösen a szökőkutak közelében – gyakorlatilag több országból származó bevándorlók enklávéjává vált. Etnikumok és nemzetiségek olvasztótégelye, amely ellenőrizhetetlen, pusztító helyzetet teremt. Az emberek szabadon üzletelnek, sokszor üvegekkel, kövekkel ütik egymást. De a helyzet nem változik a nap többi részében sem, ugyanezek az esetek ismétlődnek meg fényes nappal is" – mondta Pasquale Griesi milánói rendőr, aki megjegyezte,

"A probléma valódi oka az ellenőrizetlen illegális bevándorlás, aminek következtében kialakult az általunk »milánói enklávénak« nevezett terület, ahol az illegális migránsok élnek. Amíg a teret és környékét a hőségben is rohamfelszerelésbe öltözött férfiak őrzik, akik bármikor készen állnak a beavatkozásra, addig a helyzetet ellenőrzés alatt lehet tartani. Amint azonban a mozgó egységek eltűnnek a helyszínről, jönnek a késelések, rablások és kábítószeres üzletek" – tette hozzá a férfi, aki azt is elmondta, hogy egy-egy intézkedést követően minden ott folytatódik, ahol a rendőrök véget vetettek a dolgoknak.

– mondta a rendőr.