Újabb bölény támadt emberre az amerikai Yellowstone Nemzeti Parkban

európai bölény
Vágólapra másolva!
Ahogy korábban az Origo is megírta, egy bölény támadt egy gyerekre és a családjára a Yellowstone Nemzeti Parkban még e hét hétfőn. Szerdán újabb támadásra került sor, most egy 71 éves pennsylvaniai nő sérült meg, amikor szerdán rátámadt egy újabb megvadult állat. Ez idén már a harmadik hasonló incidens volt. 
Vágólapra másolva!

Egy 71 éves pennsylvaniai nőre támadt rá egy bölény ezen a héten szerdán az amerikai Yellowstone Nemzeti Parkban - írja a The Guardian.

Ez idén már a harmadik hasonló eset volt a vadrezervátum területén.

Az idős nő és lánya egy túrázás után sétáltak visszafelé az autójukhoz, amikor véletlenül belebotlottak egy hím bölénybe; valószínűleg túl közel kerültek az állathoz, ami fenyegetve érezte magát és megtámadta az idősebb nőt.

A támadás során a 71 éves nő megsérült, de nem szenvedett életveszélyes sérüléseket, őt később a wyomingi Cody város kórházába szállították.

Újabb bölény támadt emberre az amerikai Yellowstone Nemzeti Parkban szerdán. A kép illusztráció! Forrás: dpa

A rendőrség megkezdte az eset kivizsgálását, további információt nem közöltek.

A hatóságok azt tanácsolják, hogy a parkba látogatók tartsanak 20 méternél nagyobb távolságot minden nagytestű vadállattól, beleértve a bölényeket, jávorszarvasokat, juhokat, prérifarkasokat.

A medvéktől és a farkasoktól pedig legalább 90 méter távolságot kell tartani.

A rezervátum szakemberei figyelmeztettek, hogy a bölények nagyon kiszámíthatalanok, akár háromszor gyorsabban tudnak futni az embernél, a nagyobb távolságtartás velük szemben is ajánlott lehet.