Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a 14 éves Craig Mulligant Nagy-Britanniában, akit csak "Szörnynek" hívnak. Ő ölte meg az ötéves Logan Mwangit. A bíró még a névtelenség védelmét is megvonta a gyerektől - írja a Sky News.

A büntetőügyekben gyakran előfordul, hogy nem nevezik meg a gyerekeket, ezzel is védve őket, de ebben az esetben úgy döntött a bíró, hogy a 14 éves fiú, Craig Mulligan nem érdemli meg, ezért visszavonta ezt a végzést.

A fiú 13 éves volt, amikor részt vett a gyilkosságban, és segített a holttesttől is megszabadulni. Az 5 éves gyerek holttestét az Ogmore folyóba dobták, Bridgendben.

Craig MulliganForrás: Police/Sauth Wales

Logan Mwangi mindössze öt nappal azután ölték meg, hogy Craig Mulligan ugyanabba a házba költözött. Az ügyész szerint ez nem véletlen. A bíró szerint a fiú alig 14 kilós volt és 106 centis. 

A bíróságra beadott papírokból kiderült, hogy a kamasz Craig Mulligan pokollá tette a befogadó családja életét, és féltek tőle.

Rövid időn belül többször is azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket, illetve, hogy bántani fogja a lányukat, a nevelőanyját és a kutyájukat is.

Az aggodalom akkor csak tovább fokozódott, amikor arról érdeklődött az ott élő lányoknál, hogy nem akarnak-e gyilkosost játszani, és azt mondta, hogy bele kell bújnak egy fekete szemeteszsákba. 

Mulligan egy szörnyeteg volt, akit tele volt erőszak vággyal - hangzott el a bíróságon.

Miután a kamasz megölte a fiút, visszakerült az állami intézetbe. Egy gondozó többször is hallotta, hogy azt énekelgette, hogy: Szeretem a gyerekeket. Rohadtul szeretem a gyerekeket. Imádom fejbevágni a gyerekeket. Ez élvezet.

Az öt éves Logan holttestét 2021. július 31-én találták meg, mindössze 250 méterre otthonától. A kisfiú testén 56 különböző sérülést, köztük vágást, zúzódást találtak, valamit súlyos belsősérülései is voltak. Vélhetően kegyetlen és sokáig elhúzódó bántalmazást kellett elviselnie mielőtt meghalt.

A gyerek sérülései hasonlóak voltak azokéhoz, akik magasból zuhannak le, vagy nagy sebességgel csapódnak bele valamibe.

Craig Mulligan életfogytiglan börtönbüntetésre ítélték, legkorábban 25 év múlva szabadulhat.