Putyin szerint a Nyugat robbanthatja ki a harmadik világháborút

landscape HORIZONTAL 2970803 11/08/2016 Russian presidential spokesman Dmitry Peskov during Russian President Vladimir Putin's meeting with Premier of the State Council of the People's Republic of China Li Keqiang at the Moscow Kremlin, November 8, 2016.
Dmitrij Peszkov
Vágólapra másolva!
Nem Oroszország, hanem a Nyugat robbanthatja ki a harmadik világháborút - erre utalt egyértelműen - (nyilván az orosz elnök véleményét közölve) Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő. Ugyanakkor Peszkov azt mondta, reméli, hogy a Nyugaton legalább egy kevés megmaradt a politikai gondolkodásból és észszerűségéből.
Vágólapra másolva!

– mondta egy interjúban Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő arra a kérdésre, hogy lehetséges-e a harmadik világháború. Ezzel egyértelműen arra utalt, hogy az oroszoknak ez nem áll szándékában, tartanak azonban attól, hogy a Nyugat eljut idáig.

A Kreml képviselője megjegyezte, hogy Oroszországban a politikai gondolkodás teljes mértékben megmarad.

„Ez biztos, nincsenek kétségeim" – hangsúlyozta Peszkov.

Korábban, június 30-án Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök azt mondta, hogy a NATO-országok nem terveznek katonai konfliktusba bocsátkozni Oroszországgal. Egyúttal viszont bejelentette a szövetség „elrettentő képességének növelésére" irányuló szándékát.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár ugyanakkor kijelentette, hogy a szövetség nem tekinti magát az ukrajnai konfliktus részének, és nem akarja, hogy az átterjedjen az ország határain túlra. Azt is megjegyezte, hogy a szövetség azt a célt tűzte ki maga elé, hogy megakadályozza a közvetlen konfliktust Oroszországgal, mert az abból származó károk összehasonlíthatatlanok lesznek. Percről percre közvetítésünk a háborúról itt olvasható.