Afgán és pakisztáni migránsok csaptak össze egymással szombat hajnalban. A magyar-szerb határ közelében fegyverrel lőttek egymásra, sőt a kiérkező rendőrökre is. A rendőrség golyóálló mellényben indított hajtóvadászatot az erdőben bujkáló, felfegyverzett bevándorlók után. A migránsok összecsapásában többen súlyosan megsérültek, és ketten meghaltak. A helyiek rettegnek a fegyveres migránsoktól. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint itt az ideje, hogy felálljon az önálló határvadász testület.

Két migránsbanda támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben; a helyszíni beszámolók szerint több súlyos sérült van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

Információk szerint

afgán és pakisztáni migránscsoportok csaptak össze azért, mert át akarják venni egymástól azt a területet, amit az embercsempészek uralnak.

A helyiek azután értesítették a rendőrséget, miután hajnalban fegyverropogásra lettek figyelmesek. Szerb sajtóinformációk szerint a migránsok késekkel és fegyverekkel is felszerelkeztek, és a kiérkező rendőrökre is rátámadtak, ezért

tűzparancs van érvényben, amennyiben a migránsok a rendőrökre lőnének, a hatóságok viszonozhatják a tüzet

- mondta el a nap folyamán az M1 tudósítója.

Az összecsapásban sokan – többen súlyosan – megsérültek, ketten meghaltak, egy 16 éves lány pedig válságos állapotban van. A sérülteket a szabadkai kórházba szállították.

A környéket és az erdőbe vezető utakat lezárták, rengeteg rendőr és csendőr vonult a helyszínre, és órákon át érkeztek a mentőautók is.

“Elkezdődött a felfegyverkezés. Sajnos a katonák már egy ideje itt vannak közöttünk. Mi lesz még ezután?

Rettegünk, hogy hol fogják még használni a beszerzett fegyvereket a bevándorlók”

- írják közben aggódó helyiek, vajdasági magyarok a közösségi oldalakon a hajnali lövöldözés után, hívja fel rá a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség.

 

Forrás: V4NA

Egy másik, a hírhez hozzászóló lakos attól tart, hogy a fegyveres atrocitásokat nemcsak egymással szemben követik el a bevándorlók, hanem a helyiek ellen fordulnak.

Ma még egymás közt, és lehet, nemsokára a helyi lakosokkal is összetűzéseik lesznek. Szabad kezet adni a rend őreinek!”

– fogalmaz. Van, aki pedig arról ír, nem kellene a migránsokat beengedni, és várható volt, hogy előbb vagy utóbb a szombatihoz hasonló események történnek majd.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége közleményében azt írta,

őrjöngő tömeggé váltak a határ szerbiai oldalán ragadt migránsok.

A szerbiai magyar párt szerint nyílt titok, hogy szervezett embercsempészet történik az Unió és a Vajdaság északi határán, és

félő, hogy ha most nem lesz megfelelő reakció a hatóságok részéről, akkor az eddig is feszült migránshelyzet tovább fokozódik

és további nemkívánatos eseményekre kerül sor. 

Itt az ideje, hogy felálljon az önálló határvadász testület!

Egyre durvul a helyzet a déli határnál - hívta fel a figyelmet Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a lövöldözés után Facebook-oldalán.  

A frakcióvezető arra is emlékeztetett, csak

idén már 100 ezernél is többen próbáltak illegálisan Magyarországra lépni, válogatott módszerekkel, hol alagutakon, hol létrán, hol kövekkel, hol fegyverrel.

A katonák és a rendőrök állják a sarat, de a háború miatt nagy szükség lenne a munkájukra az ukrán határnál is, fogalmazott a frakcióvezető.

Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk!

- zárta bejegyzését Kocsis Máté.

Címlapi képünk illusztráció!