Hat embert agyonlőttek a július 4-i függetlenség napi felvonuláson Chicago közelében, az Egyesült Államokban - írja a BBC. A Highland Parkban zajló eseményt tíz perc után félbe kellett szakítani a támadás miatt. 

Július 4-én egy chicagói felvonulást kellett a kezdés után félbeszakítani, mert lövöldözés tört ki. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a városrészbe, és lezárta a központi részét.

Vértócsa az amerikai függetlenség napja alkalmából tartott felvonuláson, amelyen lövések dördültek Chicago Highland Park nevű elővárosában 2022. július 4-énForrás: MTI/AP/Chicago Sun-Times/Lynn Sweet

A helyi sajtó úgy tudja: a feltételezett elkövető szökésben van. A rendőrség időközben megerősítette ezt az értesülést, hozzátéve, hogy a helyszínen lefoglaltak egy puskát. Lake megye sheriffje és nem sokkal később Nancy Rotering polgármester is felszólította az embereket, hogy kerüljék el Highland Park központi részét. A július 4-i ünnepséget lemondták.Szemtanúk szerint több véres test feküdt az utcán pokrócokkal letakarva. Erről Brad Schneider kongresszusi képviselő is írt a Twitter-oldalán. Helyi idő szerint 10 órakor lehetett először lövéseket hallani, majd az emberek székeket, babakocsikat, takarókat hátrahagyva menekültek el a helyszínről. 

A helyi hírtévékben megjelent képsorokon pánikba esett embereket lehetett látni, amint sikoltozva menekülnek a helyszínről, vagy próbálnak fedezéket találni.

Üres székek az amerikai függetlenség napja alkalmából tartott felvonuláson, amelyen lövések dördültek Chicago Highland Park nevű elővárosában 2022. július 4-énForrás: MTI/AP/Chicago Sun-Times/Lynn Sweet

A Highland Park Kórház illetékesei elmondták, hogy 26 beteget fogadtak, közülük 25-en lőtt sebeket szenvedtek. Az áldozatok életkora 8 és 85 év között volt. Körülbelül 4-5 gyermek volt a sérültek között.

Miles Zaremski helyi lakos így nyilatkozott az egyik chicagói lapnak: 20-25 lövést hallottam, amelyek gyorsan, egymás után következtek. Tehát nem lehetett csak egy pisztoly vagy egy sörétes puska.

A város vezetői a Twitteren közölték, aki csak teheti, kerülje el a környéket. 

Egyelőre nem tudni, mi állhat a véres tett hátterében.