Már nem telik el nap, hogy Joe Biden népszerűsége ne zuhanna tovább. Az Egyesült Államok lakosságának 73,7 százaléka szerint a Biden-kormányzat rossz útra tereli az országot. Joe Bidennek, amióta elfoglalta a Fehér Házat, folyamatosan esett a népszerűsége. Az elmúlt másfél évben sorra jöttek ki a közvélemény-kutatások, amelyek szerint az amerikai elnök soha nem látott népszerűtlenségnek örvend. A novemberben sorra kerülő amerikai időközi választáson ennek köszönhetően a republikánusok földcsuszamlásszerű győzelme várható. Számos elemző egybehangzó véleménye szerint a republikánusok utoljára 70 éve vágtak neki ekkora eséllyel a választásoknak.

Joe Biden népszerűsége tovább zuhant az utóbbi időben. Egy Real Clear Politics által végzett adatgyűjtés alapján elmondható, hogy az amerikaik 73,7 százaléka szerint az ország rossz úton halad – számolt be a kutatásról a The Post Millenial.

Joe BidenForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Anna Moneymaker

Egy kiegészítő kutatás adatai szerint az amerikaiak mindössze 37,9 százaléka van megelégedve az elnök eddig teljesítményével, míg 57,5 százaléka elégedetlen az elnökkel.Gazdasági kérdésekben is lesújtó eredmény született: 33,4 százalék szerint kielégítő az elnök teljesítménye, ezzel szemben 62% elégedetlen Bidennel a gazdasági kérdésekben.

Az illegális migránsok rányomták a bélyeget a Biden-kormányzatra, ugyanis az amerikaiak 58,5 százaléka szerint véget kellene vetni az illegális migrációnak. Mindössze 35,3 százalék szerint elfogadható a migráció eddigi kezelése a déli határvidéken. A külpolitika tekintetében a szavazók döntő többsége szerint harmatgyenge a jelenlegi elnök eddigi teljesítménye.

A kutatások átlaga lesújtó teljesítményről árulkodikForrás: The Post Millenial

A Real Clear Politics által gyűjtött adatok a Reuters, Harvard-Harris, Rasmussen Reports, Economist, Politico, NPR, Trafalgar Group, Quinnipiac, USA Today által végzett közvélemény-kutatások eredményeire épül.