Olaf Scholz: Történelmi kihívás előtt áll Németország a drágulás miatt

President of the EU Parliament Metsola visiting Berlin Federal Government EU --- DIP Horizontal POLITICS PARLIAMENT
Olaf Scholz
Vágólapra másolva!
Történelmi kihívás elé állította Németországot Oroszország Ukrajna elleni háborúja és a koronavírus-világjárvány miatt elindult drágulás, és ezt a kihívást csak összefogással lehet legyűrni - jelentette ki Olaf Scholz kancellár hétfőn Berlinben a rekordmértékű infláció kezeléséről a legnagyobb munkavállalói és munkaadói érdekképviseletek vezetőivel folytatott megbeszélése után.
Vágólapra másolva!

A kancellár hangsúlyozta, hogy Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja "mindent megváltoztatott", a világjárvány hatására szétzilálódott termelési láncolatok pedig még mindig nem álltak helyre, így egyre nagyobb a bizonytalanság; az energia és a mindennapi élethez szükséges termékek egész sorának ára pedig erőteljesen emelkedik.

Mint mondta, "ez a válság nem múlik el néhány hónap alatt", arra kell felkészülni, hogy "a helyzet nem változik a belátható jövőben". Azonban a német társadalom erős, és az országot az eltérő érdekek méltányos kiegyenlítése és a közösségi szellem viszi előre. Erre kell támaszkodni most is, "csak akkor jutunk ki a válságból, ha közösen dolgozunk ki megoldásokat" - mondta Olaf Scholz.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a legutóbbi szegénységi jelentés szerint 13,8 millió ember él az átlagjövedelem hatvan százalékánál kevesebből. Soha nem volt még ennyi elszegényedett ember Németországban.