A bevándorláspárti erők ideológiailag elvakult cselekedeteinek egyetlen eredménye az, hogy folyamatosan emberéletek kerülnek veszélybe a Földközi-tengeren és a Balkánon, jelentette ki az EP-képviselő.

"A spanyol-marokkói határon történt múlt hétvégi halálesetekért a bevándorláspárt politikusokat, NGO-kat és a nyílt társadalom más szószólóit terheli a politikai felelősség, amiért évek óta ösztönzik az Európába irányuló illegális migrációt" - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője az Európai Parlament hétfői spanyol-marokkói határon történt eseményekről szóló vitájában. 

Hidvéghi Balázs együttérzését fejezte ki a spanyol-marokkói határon történt eseményekkel kapcsolatban. Közölte: ezeknek a haláleseteknek nem lett volna szabad megtörténniük.

Melilla, 2022. június 24. MTI/AP/Javier BernardoForrás: MTI

 Az EP-képviselő szerint ugyanakkor nem helyes a határőröket hibáztatni azért, mert megvédik a határt az agresszív, illegális határátlépőkkel szemben, hanem a valódi politikai felelősöket kell megtalálni.

 "Azok a bevándorláspárti erők a felelősek, akik folyamatosan támadják a tagállamok határvédelmi erőfeszítéseit, és azt az illúziót keltik, hogy bárki akadály nélkül bejuthat Európába"

- mondta el Hidvéghi.

 Kiemelte:

a bevándorláspárti erők ideológiailag elvakult cselekedeteinek egyetlen eredménye az, hogy folyamatosan emberéletek kerülnek veszélybe a Földközi-tengeren és a Balkánon.

"Ha el akarjuk kerülni a hasonló tragédiákat, akkor ennek a felelőtlen politikának kell véget vetni" - zárta szavait az EP-képviselő.