A szövetségi családügyi miniszter egyik célja, hogy az orvosi egyetemeken az alapképzés része legyen az abortusz összes módszerének elsajátítása. Komoly hagyománya van az efféle ötleteknek Németországban - írja a V4NA.

Újabb hajmeresztő ötlettel állt elő a német szövetségi kormány egyik minisztere. Ezúttal a Zöldek által delegált családügyi tárcavezető robbantotta fel az internetet: azt követeli, hogy az orvostanhallgatók már az egyetem első éveiben tanuljanak az abortuszról.

Az abortusz különböző orvosi módszereinek az orvosok képzésének része kell legyen"

– jelentette ki Lisa Paus, akinek bevallása szerint a legfontosabb küldetése a gyermekek alapvető biztonsága.

A családokért jólétéért felelős miniszter elmondta azt is, hogy már folynak az egyeztetések Karl Lauterbach egészségügyi miniszterrel arról, hogy hogyan lehetne beépíteni az abortuszt az orvosi alapképzésbe. Komoly hagyománya van az ilyen és hasonló ötleteknek Németországban.

Lisa Paus, német politikusForrás: V4NA

Az szociáldemokraták, a liberálisok és a zöldek alkotta szövetségi kormány már hónapok óta foglalkozik egy abortuszpárti intézkedés bevezetésével.

Az abortusz oktatása csak töredéke a tervezett rendelkezéseknek.

A kormány még márciusban fogadta el Marco Buschmann liberális igazságügyi miniszter törvényjavaslatát, amely eltörölné az abortuszra vonatkozó reklámtilalmat. Ha a német parlament megszavazza a javaslatot, akkor több évtized után ismét országszerte szabadon reklámozhatják a terhesség megszakítását és arra ösztönözhetik a nőket, hogy végeztessenek abortuszt.