Egy pillanat alatt vált rémálommá a brit család vakációja.

Felháborodva mesélt egy édesapa hároméves kisfia balesetéről egy liverpooli lapnak, amelyet a Bors szemlézett. Ryan O'Neill feleségével, Lyndsey-vel és három gyermekükkel a hétvégén egy nyaralóparkba látogattak el.

Ám nem sokkal azután, hogy megérkeztek a szállásukra, a hároméves kis Jake beleesett az udvaron egy aknába, ami nem volt biztonságosan lezárva. A 30 éves férfi szemtanúja volt, ahogy fia a focilabdáját kergetve átszaladt a meghajlott aknafedőn és beleesett. Megpróbálta megakadályozni a tragédiát, de túl messze volt, és nem tudta időben elérni.

- Az aknafedél nem volt rendesen a helyén, és el volt hajlítva. Valaki azt mondta, hogy úgy nézett ki, mintha egy furgon vagy fűnyíró ment volna át rajta, és elmozdította volna. Nem volt rajta rendesen, és nem volt rögzítve. Éppen a csomagokat szedtük ki a kocsiból, amikor hirtelen a lányok sikoltoztak, én pedig megfordultam – mondta dühösen az apa.

IllusztrációForrás: Getty Images/iStockphoto/mactrunk/Mactrunk

Kórházba kellett vinnie Jake-et, hogy megvizsgálják, miután nagy nehezen ki tudta emelni az apukája a szennyvízcsatornából. Az akna állítólag 1,5 méter mély. A fiú az esés során számos zúzódást és horzsolást szenvedett el az állán, a karján és a lábán is.

A 30 éves férfi elmondta, hogy a fiúnál nemrég diagnosztizáltak autizmust, és az eset nagy hatással volt rá. Elárulta, a családjával azért utazott el egy kis pihenésre, hogy fel tudják dolgozni a diagnózist, de a baleset mindent tönkretett, ami után nem vágytak másra, csak hazamenni.

- Autizmussal diagnosztizálták, így nem tudja feldolgozni a dolgokat, ezért egy kicsit nehezebb volt neki. Egész éjjel sírva és sikoltozva ébredt fel. A testvéreit is traumatizálta, mert amikor a kórházban voltunk, a lányok odajöttek hozzám, és azt mondták: „Apa, én és Rosie azt hittük, hogy Jake örökre elment". Egyetlen gyereknek sem szabadna ilyet mondania, nemhogy hat-hétéves korában – mondta a férfi, aki azért vállalta, hogy mesél a balesetükről, hogy mások figyelmét is felhívja a hasonló veszélyekre.

A háromgyermekes apuka azt állítja, hogy az akna közelében nem volt semmilyen jelzés, amivel kapcsolatban felvetette az aggodalmát az üdülőpark igazgatójának.