Amerikában meghalt egy nyolc és egy kilenc éves kislány, miután teljesítették az egyik TikTok kihívást. Azt várták el tőlük, hogy fojtsák meg magukat. 

A 8 éves Lalani Erika Renee Walton tavaly áprilisban, a nyolcadik születésnapjára kapott ajándékba egy telefont. Gyorsan rászokott a TikTok videókra. Gyakran ő maga is megosztott táncolós, éneklős videókat. Három hónappal később a szülei zúzódásokat vettek észre a nyakán. Amikor rákérdeztek, a gyerek azt mondta, baleset történt. Később, egy csalási kiránduláson több órán keresztül nézett videókat, aztán a szülei holtan találták meg a hotel szobájában.

illusztrációForrás: Shutterstock

A 9 éves Arriani Jaileen Arroyo 7 évesen kapott egy telefont, amin ő is gyorsan rászokott a TikTok videókra. A családja egy veszélyes felvétel miatt egyszer el is beszélgetett vele. Akkor a gyerek megígérte, hogy nem fog ilyen kihívásokban részt venni. Ennek ellenére

tavaly februárban az öccse találta meg a holttestét a fürdőszobában.

A szülők a TikTokkot hibáztatják a lányuk haláláért, kedden adtak be feljelentést ellenük Los Angelesben. Az ügyvédeik azon a véleményen vannak, hogy az alkalmazás algoritmusa szándékosan töltött be kihívásokat teljesítő videókat a lányok hírfolyamába, hogy teljesítsék ezeket és végezzenek magukkal– írja a The Guardian.