Kim Dzsongun észak-koreai vezető konferenciát hívott össze a kormányzó Munkáspárt "megbonthatatlan" hatalmának megerősítésére - jelentette az észak-koreai állami média csütörtökön.

A tanácskozás központjában a Munkáspárton belül működő, úgynevezett Pártélet Irányelvei (PLG) nevű ernyőszervezet állt; ez azoknak a kivételes hatalommal rendelkező szervezeteknek a gyűjtőneve, amelyek feladata a társadalom, elsősorban a tisztségviselők rendszabályozása és hűségének figyelése.

A konferenciához fűzött megjegyzéseiben Kim Dzsongun a pártszervezeteket és a Munkáspárt Központi Bizottságát szorosan összekötő "érnek" nevezte a PLG-t. A Központi Bizottság a Munkáspárt egyik fő szervezete, amely új szabályozások és megoldások kivitelezéséért felelős.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető a konferenciánForrás: AFP/Str

Az Észak-Koreai Emberi Jogok Bizottsága (HRNK) nevű, washingtoni székhelyű szervezet 2019-es jelentése a Pártélet Irányelveit a Koreai Munkáspárt legbefolyásosabb részének nevezte. Mint arról beszámolt, a PLG alá tartozó intézmények az egyéni viselkedési szokásokat és mintákat vizsgálják, különösen azokat, amelyek "károsak lehetnek a felsőbb vezetésre nézve". Eszközei közé tartoznak a rendszeres önkritikai összejövetelek, ahol a részvevőknek vallomást kell tenniük cselekedeteikről, de ezek a szervezetek felelnek a Munkáspárt tagjainak toborzásáért is.