A merénylő kitálalt: ezért lőtte le a volt japán miniszterelnököt - videó

Shinzo Abe, Meglőtték Abe Sindzó volt japán kormányfő,  Japan's former PM Shinzo Abe shot in Nara Horizontal
A man, believed to be a suspect shooting Japanese Prime Minister Shinzo Abe is held by police officers at Yamato Saidaiji Station in Nara Prefecture on July 8, 2022. 67-year-old Abe has reportedly been shot in the chest during a stumping tour in Nara in the morning on July 8. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Kazuhiko Hirano / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Vágólapra másolva!
Mint ahogy azt az Origo is megírta korábban, egy nyilvános rendezvényen lelőtték Abe Sindzó korábbi japán miniszterelnököt. A támadót a helyszínen elfogták, és kihallgatták a rendőrök. 
Vágólapra másolva!

Friss: Belehalt sérüléseibe Abe Sindzó volt japán miniszterelnök.

Abe Shinzo volt japán miniszterelnököt egy Nara városában tartott rendezvényen lőtték le, ahol kampánybeszédet tartott a vasárnapi felsőházi választások előtt. A támadó a hírek szerint kétszer lőtt, hátulról.

A volt japán miniszterelnököt kórházba szállították, de

nem ad életjelet.

A rendőrség a helyszínen elfogta, majd gyilkossági kísérlet miatt letartóztatta Yamagami Tetsuyát. Az NHK hiradó rendőrségi értesülései szerint a helyszínen lefoglalt fegyver házi készítésű volt.

A férfi 41 éves és a merénylet helyszínén, Nara városában él.

Hatósági források szerint három évig, 2005-ig dolgozott a Tengerészeti Önvédelmi Erőknél.

A rendőrség szerint Yamagami Tetsuya a nyomozóknak azt mondta, hogy

elégedetlen volt a korábbi miniszterelnökkel, ezért akarta megölni.

Az NHK hiradó riportere a helyszínen volt a támadáskor. Két lövést hallott, helyi idő szerint 11:30 körül, nem sokkal azután, hogy Abe Shinzo beszélni kezdett. A rendőrség szerint, a volt miniszterelnököt a mellkasán, és a nyakán találták el.