Oroszlánokkal találkoztak az orvvadászok, ennyit találtak meg belőlük

Afrika, Dél-Afrika, Kruger Nemzeti Park, oroszlán
Többek között ilyen meghitt jeleneteknek is tanúi lehetünk a Kruger Nemzeti Parkban
Vágólapra másolva!
A három orvvadász még 2018-ban próbált meg levadászni egy orrszarvú csordát, de a nemzeti parkot védőkkel nem kalkuláltak kellőképpen. Most találtak rá a maradványaikra - írta a Daily Star.
Vágólapra másolva!

Az orvvadászok 2018 júliusában törtek be a dél-afrikai Sibuya vadrezervátumba, hogy ott lemészároljanak egy orrszarvú csordát, majd a szarvukat eladhassák a feketepiacon - írta a lap.

A három vadász azonban nem számolt a rezervátumot védő oroszlánfalkával, azok pedig felfalták őket. Mindössze a

fejeket, végtagokat, és három pár cipőt hagytak meg.

A maradványok a fegyvereik és a fejszéik mellett voltak. Nick Fox, a rezervátum tulajdonosa azt mondta, a felszerelésük alapján arra készülhettek, hogy a teljes orrszarvú csordát kiirtsák, és valószínűleg meg is tették volna, ha nincsenek az oroszlánok.

Oroszlánok végeztek az orvvadászokkal Forrás: Thomas Retterath/shutterstock.com

"Bár szomorúak vagyunk minden emberéletet követelő veszteség miatt, az orvvadászok azért jöttek ide, hogy megöljék az állatainkat, és

- mondta Fox.

A cikk felsorol pár esetet, amikor orvvadászok estek zsákmányul a prédának, de emlékeztetnek egy, a közelmúltban történt esetre, amikor holtan találták Riaan Naude-ot, az ismert trófeavadászt - igaz, őt nem a zsákmánya, hanem két másik ember ölte meg.