147 ember halt meg a hatalmas esőzések miatt Pakisztánban - videó

monszun, Pakisztán, Karacsi
Vágólapra másolva!
Kevesebb, mint egy hónap alatt legalább 147 ember halt meg az esőzések miatt Pakisztánban. A halottak között főleg nők és gyerekek vannak. A monszun miatt az országban sok helyen alakult ki villámárvíz - írja az ABC News a pakisztáni hatóságokra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Az egy hónapja kezdődő monszun halálos áldozatainak a száma 147-re nőtt, miközben az esőzések folytatódnak az országban.

A halálos áldozatok között eddig 88 nő és gyerek van.

Az esőzések országszerte otthonokat, utakat, hidakat rongált meg.

A legsúlyosabb helyzet az ország déli kikötővárosaában,

Karacsiban van, ahol hétfőre egész városrészek kerültek víz alá.

A lakosok térdig érő vízben gyalogosan, vagy biciklivel próbáltak meg elmenekülni otthonaikból, de voltak akik csónakokkal igyekeztek menteni az értékeiket. A hatóságok félkatonai csapatokat hívtak segítségül az elárasztott utcák vizének elvezetésében és az emberek evakuálásában.

Az esőzések állítólag majdnem kétszer olyan hevesek, mint az év ezen időszakában általában. Június közepén kezdődtek, ekkor Beludzsisztán délnyugati tartományában okozták a legnagyobb kárt, ott eddig 63 ember halt meg.

Szindh tartományban, aminek Karacsi a főváros, a helyi katasztrófavédelem szerint legalább 26 ember meghalt. Heves esőzés sújtotta Iszlámábádot és Pandzsáb keleti tartományát is.

Szakértők szerint a klímaváltozás az oka az átlagosnál hevesebb pakisztáni felhőszakadásnak.