Megdöbbentő fenyegetés: egy európai országon akarnak bosszút állni az ukránok

Vágólapra másolva!
Olekszij Honcsarenko, ukrán parlamenti képviselő kijelentette: Ukrajna Horvátországgal együtt bosszút fog állni Szerbián és annak elnökén. A támadás Aleksandar Vucic szerb államfőnek az orosz speciális katonai hadművelet kapcsán tett nyilatkozatai miatt érte az országot.
Vágólapra másolva!

Az alig pár hete uniós tagjelölt ukránok megvétóznák Szerbia EU-s csatlakozását

A szerb sajtó közlése szerint a fenyegető üzenetben a következő állt:

Ukrajna Horvátországgal együtt bosszút áll Aleksandar Vucic szerb elnökön és Szerbián a különleges hadművelettel kapcsolatos kijelentéseiért

– jelentette be a Telegramon és a Twitteren Alekszej Honcsarenko, az ukrán parlament képviselője.

A válaszreakciót a szerb elnök egy napokban adott televíziós interjúja válthatta ki, melyben azt nyilatkozta:

"Ha a Nyugat nem fogadja el az oroszok ajánlatát, a földi pokol következik."

Az interjúban a szerb államfő hangsúlyozta: az ukrajnai katonai operáció már nem helyi jellegű, szerinte az egész nyugati világ áll szemben az oroszokkal - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

"Ha a Nyugat nem fogadja el az oroszok ajánlatát, a földi pokol következik" - mondta Aleksandar Vucic szerb államfő a Pink televíziónak adott interjújában. Forrás: Twitter

A szerb belügyminiszter is reagált az ukrán képviselő szavaira.

Aleksandar Vulin kijelentette, hogy Szerbiát nem fogják átnevelni azok, akik Ante Pavelic és Stepan Bandera nacionalisták követői.

A belügyminiszter szerint a horvátok azért vetik meg a szerb államfőt, mert nagyapja a második világháborúban a "másik oldalon" harcolt a szélsőjobboldal ellenségeként. Az ukránok pedig azért támadják, mert független politikát folytat, amibe nem tartozik bele az orosz államellenes propaganda.

Az ukrán képviselő mindezekre reagálva kijelentette, hogy Hotvátországgal közösen vétóznák meg Szerbia EU-s csatlakozását.

Szerbiát, az elnökével együtt biztosan nem felejtjük el. Érdekes lesz nézni a hatmillió lakosú Szerbiát, valamint annak a vágyát, hogy az EU tagja legyen. Úgy gondolom, hogy horvát testvéreinkkel együtt figyelni fogunk és emlékezünk. Az átnevelés folyamata nehéz és kellemetlen lesz a szerbek számára, de meg tudjuk csinálni

– írta Alekszej Honcsarenko.

A fenyegető üzenetre a szerb államfő kimérten reagált ma reggel a belgrádi reptérről, ahol egy új repülőjárat elindításán vett részt.

"Az ukrán népnek a legjobbakat kívánom, a horvátok meg a saját dolgaikkal foglalkozzanak"

- zárta rövidre válaszreakcióját Aleksandar Vucic.