Itt az elképesztő ukrán fenyegetés

háború, ukrajna, oroszország, ukrán orosz, konfliktus,
8238333 18.07.2022 Servicemen of Donetsk People's Republic militia ride along the road in Mariupol, Donetsk People's Republic. RIA Novosti / Sputnik (Photo by RIA Novosti / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Ukrajna nemrég bejelentette, hogy ellentámadást indítanak összesen egymillió katonával, a cél pedig a Krím-félsziget elfoglalása és az orosz hadiflotta elpusztítása. Az elképesztő, földtől elrugaszkodott állításra most Oroszország is reagált.
Vágólapra másolva!

Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin szóvivője szerint az ukránok Krímmel kapcsolatos kijelentése is azt bizonyítja, hogy szükség volt a "különleges hadművelet" lebonyolítására, mivel az ukránok oroszokat veszélyeztetnek, illetve olyan területek elfoglalásáról beszélnek, melyek Oroszországhoz tartoznak.

Az ukránok nemrég közölték, hogy nagy mennyiségű rakétát és más támadófegyvert gyűjtöttek össze, most már csak a nyugati fegyverszállítmányokra várnak, ezt követően viszont sikeres ellentámadást intézhetnek Dél-Ukrajnában.

Az orosz flotta megsemmisítésével fenyegetnek az ukránok Forrás: AFP/Gerard Julien

Az ukrán védelmiminiszter-helyettes szerint az ukrán hadsereg olyan erős, hogy Oroszországnak le kell majd mondania a Krím-félszigetről, ha egyáltalán létezni akar még mint önálló ország. Ezzel arra utalt, hogy nemcsak az oroszok lakta Krímet, hanem teljes Oroszországot is képes elpusztítani az ukrán hadsereg. Percről percre közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról itt olvasható.