Nyolcan megsérültek egy amerikai repülőjáraton, amikor erős turbulencia rázta meg a gépet

boeing 737 max
MIAMI, FLORIDA - DECEMBER 29: American Airlines flight 718, a Boeing 737 Max, pulls away from its gate at Miami International Airport on its way to New York on December 29, 2020 in Miami, Florida. The Boeing 737 Max flew its first commercial flight since the aircraft was allowed to return to service nearly two years after being grounded worldwide following a pair of separate crashes. Joe Raedle/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nyolc ember megsérült az American Airline repülőjáratán szerdán, miután a floridai Tampából a Tennessee állambeli Nashvillebe tartó gépet hihetetlenül erős turbulencia rázta meg. A baleset miatt a repülőt Alabamába irányították át - közölte a birminghami repülőtér szóvivője.
Vágólapra másolva!

Az American Airlines az esettel kapcsolatban közölte, hogy a váratlan turbulencia ellenére a gép helyi idő szerint körülbelül 15 óra 17 perckor biztonságosan landolt - írja a CBS.

A baleset miatt két légiutas-kísérőt és hat utast további kivizsgálás céljából kórházba szállítottak.

Nyolcan megsérültek egy amerikai repülőjáraton, amikor erős turbulencia rázta meg a gépet Forrás: AFP/2020 Getty Images/Joe Raedle

Sem a légitársaság, sem a biminghami repülőtér nem adott további tájékoztatást az utasok állapotáról, illetve arról, hogy pontosan mi okozta a sérüléseiket.

Az Embraer E175-ös tipusú gépen 52 utas, két pilóta és két utaskísérő utazott.

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal közölte, hogy kivizsgálja az esetet.